În curând, în Târgoviște, 21 autobuze electrice de capacitate mare
„Veste bună la final de an și 21 de autobuze electrice, de tipul celui din fotografia atașată, vor circula pe străzile Târgoviștei anul viitor”, a declarat, Daniel Cristian STAN, primarul Municipiului Târgoviște.
„În această dimineață (n.r. 30 Decembrie 2024), am semnat contractul de furnizare în cadrul investiției „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”, investiție care constă în achiziția a: 21 autobuze electrice de capacitate mare (12 m) dotate; 21 stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice – la autobază; 1 7 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice – pe traseu;
Cele 21 de autobuze au termen de livrare 12 luni si sunt model BYD K9UD, tipodimensiunea de 12m, cu podea complet coborâtă, capacitate de transport de 80 de pasageri (din care 33 pe scaune) si cu facilități pentru accesul persoanelor cu dizabilități. Sunt echipate cu sisteme de climatizare/încălzire, informare si numărare călători, precum și cu echipamente de supraveghere video si gestiune/management al vehiculelor.
Valoarea contractului este de 56.665.555,60 lei, exclusiv TVA, termenul de livrare de 12 luni, iar finanțarea este asigurată din bani europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul Local-Obiectul de investiții I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante).
Același tip de autobuz a fost achiziționat și de către municipalitățile din Constanța (20 autobuze), Buzău (9 autobuze), Bacău (48 autobuze), Oradea (30 autobuze) precum și de Aeroportul din Cluj (un autobuz electric, special proiectat pentru servicii aeroportuare în vederea transferului pasagerilor între terminale si aeronave.
BYD este cel mai mare producător de autobuze electrice din lume, cu peste 90.000 de unități deja livrate. Autobuzele sunt extrem de performante prin autonomia lor ridicată și prin capacitățile de încărcare, traduse prin costurile reduse de infrastructură și de încărcare, garanția extinsă a bateriilor și a sistemelor precum și prin performanțele eficiente ale frânării regenerative”.
Vali NIȚU
Partajează acest conținut:
Lasă un răspuns