ÎN LUMEA LUI PETER PAN

ÎN LUMEA LUI PETER PAN

În cadrul schemei de granturi „Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar”, Școala Gimnazială Niculești implementează proiectul finanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Educației, prin Planul Național de Redresare și Reziliență: ”PNRAS – ȘCOALA GIMNAZIALĂ NICULEȘTI”.

Prima colaborare în acest proiect, între Școala Gimnazială Niculești și Asociația Ecologică Floare de Colț a avut loc în luna septembrie a anului 2024, atunci când 30 de elevi premianți ai Școlii Niculești au participat la o tabără de educație turistică montană pe Valea Ialomiței. După cinci zile, pline de activități multiple (prezentări teoretice, dar și concursuri sau drumeții), elevii Școlii Gimnaziale Niculești au revenit pe meleagurile natale cu un nou bagaj de cunoștințe primit în cadrul unor lecții non-formale, în aerul curat al muntelui.

O nouă activitate, multașteptată, la care au participat 102 elevi de clasele V-VIII, 10 cadre didactice și șase monitori din partea organizației, s-a desfășurat în data de 12 aprilie 2025, în Masivul Leaota. Pe o vreme minunată, numai bună pentru drumeție, Muntele Doica și Culmea Măgurilor s-au umplut de veselie și culoare!

Elevii, împărțiți în șase grupe, au pornit pe rând în aventură, de la Tabăra Căprioara, punându-și în valoare rezistența la efort și spiritul de echipă. După ce au parcurs 4 km pe un drum forestier, prin pădurea de foioase, o pauză binemeritată a fost folosită pentru un atelier teoretic în care s-a făcut prezentarea marcajelor turistice din România. Nu au fost uitate nici marcajele forestiere, atât de folositoare uneori sau pericolele din munți.

Un prim concurs, desfășurat desigur contra cronometru i-a făcut pe elevi să-și reamintească de lumea poveștilor, căutând prin pădure, personajele din lumea lui Peter Pan. Și chiar dacă nu le-au descoperit pe toate, ori poate nu și-au amintit numele lor, veselia a fost la cote maxime!

Întoarcerea s-a făcut pe o veche potecă de culme, urmând marcajele forestiere, iar masa de prânz de la Casa Doica a fost unanim apreciată, după atâta mișcare, în aerul tare al muntelui. Cu forțele refăcute, elevii au participat la atelierul teoretic de orientare cu fișa și busola, pentru ca apoi, să pună în practică cele învățate la concursul de orientare pe echipe.

O zi minunată, plină de activități, în care toată lumea a simțit că timpul a trecut prea repede!

Ne vom revedea la vară, într-o nouă tabără tematică!

Ileana Bocanciu

Președinte AEFC

Partajează acest conținut:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *