COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

In perioada 1-8 iulie 2024, va avea loc TABĂRA INTERNAȚIONALĂ DE CREAȚIE ARTISTICĂ ,,BIJUTERII ARHITECTURALE TULCENE –  SFÂNTU GHEORGHE, PLEIN AIR, EDITIA a II – a’’. Evenimentele fac parte din proiectul inițiat de Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România (ALZIAR), susținut de Primaria comunei Sfântu Gheorghe, Uniunea Artiștilor Plastici din România – UAPR și finanțat cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea.

Scopul proiectului cultural este în primul rând promovarea artei vizuale , stimularea exprimării artistice, încurajarea accesului la cultură şi diversitate culturală intr-o zona de o frumusete si unicitate rara – locul unde Dunarea se varsă in Marea Neagră, formand Delta Dunării. Proiectul mai are şi un scop secundar, acela de a creşte nivelul de conştientizare a publicului din comuna Sfântu Gheorghe si din județ plus turiștii aflati in vizită, cu privire la necesitatea protejării şi conservării patrimoniului arhitectural moştenit si reflectarea lui in opere de arta.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt :

  • organizarea Taberei Internaţionale de Creaţie Artistică in comuna Sfântu Gheorghe,județul Tulcea, în luna iulie 2024, ca modalitate de dezvoltare a competenţelor artistice pentru participanți si omagiere a patrimoniului arhitectural, fluvial si maritim de o frumusețe unica.
  • organizarea de workshopuri zilnice în aer liber cu participarea publicului (localnici şi turişti) şi implicarea acestora în actul artistic.
  • imbogațirea patrimoniului Primăriei Sfântu Gheorghe si al Consiliului Județean Tulcea cu cate 11 lucrari fiecare.

     –     realizarea unei expoziții cu vernisaj, la finalizarea taberei, la  Căminul Cultural din Sfântu Gheorghe, expoziţie care va rămâne deschisa iubitorilor de arta timp de 15 zile, urmând a prelua ca public vizitator mare parte din localnici ( in special publicul tanar), cat si turiştii români si străini.

     –    realizarea unor materiale de promovare a rezultatelor  taberei – Calendare pe anul 2025 cu imaginile lucrărilor de pictură si cărţi poştale.

Expoziția de final de tabară de la Caminul Cultural din Sfântu Gheorghe, va cuprinde lucrări semnate de artiştii invitaţi, membrii ai Uniunii Artiștilor Plastici din țară,  Republica Moldova și Siria, artiști de talie internațională : Ammar Alnahhas (Damasc, Siria), Galina Vieru  (Chișinău, Republica Moldova), Natalia Vavilina (Chișinău, Republica Moldova), Valeriu Jabinschi (Chișinău, Republica Moldova), Stela Filip (București), Dana Ortelecan (Alba Iulia), Stela Lucici (Pitești), Cristian Sima (Râmnicu Vălcea), Radu Goia (Salciua, Alba), Emil Ciubotaru (Buzău) si Mihai Șerbănescu (Tărgoviște).

Partajează acest conținut:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *