COMUNICAT DE PRESĂ

Bijuterii arhitecturale tulcene, în expoziție la CAMINUL CULTURAL DIN SFÂNTU GHEORGHE

Duminica, 7 iulie 2024, de la ora 17:00, va avea loc la Caminul Cultural din comuna Sfantu Gheorghe vernisajul expozițiiei cu lucrările celor 11 artiști care iau parte la Tabăra Internațională de Creaţie Artistică ,,Bijuterii arhitecturale tulcene – Sfântu Gheorghe’’ în perioada 1-8 iulie.  Evenimentele fac parte din proiectul inițiat de Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România (ALZIAR), susținut de Primaria comunei Sfântu Gheorghe, Uniunea Artiștilor Plastici din România – UAPR și finanțat cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea.

„Scopul proiectului cultural a fost în primul rând promovarea artei vizuale, stimularea exprimării artistice, încurajarea accesului la cultură şi diversitate culturală. Proiectul a avut şi un scop secundar, acela de a creşte nivelul de conştientizare a publicului din comuna Sfântu Gheorghe și din județ plus turiștii aflați în vizită, cu privire la necesitatea protejării şi conservării patrimoniului arhitectural moştenit și reflectarea lui în opere de artă”, precizează coordonatoarea proiectului, Maria Carmen Ștefănescu.

Expoziția de final de tabară de la Caminul Cultural Sfântu Gheorghe, va cuprinde lucrări semnate de artiştii invitaţi, membrii ai Uniunii Artiștilor Plastici din țară,  Republica Moldova și Siria, artiști de talie internațională : Ammar Alnahhas (Damasc, Siria), Galina Vieru  (Chișinău, Republica Moldova), Natalia Vavilina (Chișinău, Republica Moldova), Valeriu Jabinschi (Chișinău, Republica Moldova), Stela Filip (București), Dana Ortelecan (Alba Iulia), Stela Lucici (Pitești), Cristian Sima (Râmnicu Vălcea), Radu Goia (Salciua, Alba), Emil Ciubotaru (Buzău) si Mihai Șerbănescu (Tărgoviște).

Partajează acest conținut: