17 martie 2021 - moment de referință pentru transportul public târgoviștean

În cadrul unei conferințe de presă, primarul Municipiulu Târgoviște a precizat: „Primele 11 autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, destinate Primăriei Municipiului Târgoviște, au ajuns astăzi (n.r. 17 martie 2021) în oraș. Încă 6 vor ajunge duminică, 10 săptămâna viitoare, cu precizarea că în cursul lunii aprilie toate cele 28 de autobuze vor fi în circulație. De menționat că cel mai „nou” autobuz existent până astăzi în parcul auto al transportatorului târgoviștean avea o vechime de 17 ani. Reamintim că între Primăria Târgoviște și Mercedes - Benz a fost semnat un contract de furnizare a 28 de autobuze hibrid diesel-electric, iar orașul nostru va dispune de mijloace de transport moderne, ecologice, care vor oferi condiții de călătorie cu nimic mai prejos comparativ cu cele din marile centre urbane europene. Autobuzul Citaro reprezintă coloana vertebrală a transportului public în toată Europa, cu peste 55.000 de vehicule livrate. Versiunea Hybrid a acestui autobuz și-a dovedit performanțele privind fiabilitatea si rentabilitatea, fiind achiziționat în volume semnificative de către operatorii de transport din Berlin, Stuttgart, Munchen, Rotterdam, Cracovia sau Madrid.

Autobuzele sunt echipate cu: Senzori numărare călători;  Sistem informare călători audio-video in/out bus – panouri LED;  LCD – 21.5";  Sistem CCTv interior bus + video exterior - 4 camere interioare si 2 camere exterioare; Sistem comunicare audio-video șofer-călători;

Computer de bord;  Echipament de vânzare bilete - instalat în bus, la șofer, cu opțiune de validare; Validator dual; Modul comunicații autobuz-CAN; Terminal controlori; Automat de reîncărcare bilete (instalat in autobuz); Sistem integrat de gestiune si diagnosticare electronică.

Valoarea contractului este de 44.720.680 lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată prin fonduri europene”, a conchis Daniel-Cristian STAN.

https://youtu.be/nE3POPx9zm4

Vali NIȚU

Comenteaza articolul

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.