Lucrările de reabilitare a Parcului Mitropoliei

Astăzi, 6 octombrie 2020, în cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Târgoviște, Daniel-Cristian STAN  a prezentat jurnaliștilor locali stadiul lucrărilor de reabilitare a  Parcului Mitropoliei. Acesta a precizat: „Cel târziu în primăvară, parcul central al municipiului Târgoviște va avea o înfățișare cu totul diferită, urmând ca ruinele existente să fie restaurate, protejate și puse în valoare. Investiția presupune în plus și desfacerea integrală a pavimentului existent și realizarea unui pavaj nou, diferențiat, în funcție de specificul suprafeței destinate circulației pietonale, realizarea unui loc de joacă pentru copii și paviment fără rosturi (zona pentru role, skateboard), construirea acceselor în parc de tip plan înclinat (rampă), fără trepte sau borduri în vederea asigurării unui acces facil persoanelor cu dizabilități, bicicliștilor, cărucioarelor pentru copii, etc.

În același timp, se vor extinde și înfrumuseța zonele verzi, urmând a se planta vegetație înaltă (8-10m ), vegetație medie (4-6m – plantație de magnolii) sau vegetație joasă (– gazon și amenajări florale), în total urmând a fi plantați peste 400 de arbori și arbuști.

În plus, vor fi reconstruite fântânile arteziene, vor fi modernizate toate rețelele edilitare și se va asigura dotarea cu mobilier urban modern și de bună calitate (băncuțe, coșuri de gunoi, rastel pentru biciclete, figurine urbane, etc.) care să satisfacă condițiile de confort, durabilitate și estetică”, a conchis primarul municipiului.

https://youtu.be/gBPckb2bGLM

Vali NIȚU

 

Comenteaza articolul

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.