SĂRBĂTORIM ROMÂNEŞTE DE DRAGOBETE

Sub îndemnul ,,De Dragobete, iubeşte româneşte!”, pe 23 februarie 2020, se va desfăşura cea de a IV-a ediţie a Festivalului Naţional de Arte şi Tradiţii Populare ,,Dragobete - Morenete”. Evenimentul va avea loc în Sala de festivităţi de la Şcoala Gimnazială nr. 3, este organizat de Clubul Copiilor Moreni şi Asociaţia Culturală Art Canto Morena, cu sprijinul financiar al municipalităţii morenare.
În acest an, vor participa în secţiunile de concurs aproximativ 150 de copii şi tineri, ansambluri şi grupuri folclorice din Slatina, Brăila, Galaţi, Oradea, Bucureşti, Breaza, Ploieşti, Buzău, Braşov, Măgureni, Perieţi, Glodeni, Târgovişte, Moreni.
Cu acest prilej se va preda şi ştafeta veşniciei dragostei, moment în care vor fi premiate trei cupluri care au împlinit un an, 25 de ani şi 50 de ani de căsătorie.
De asemenea, artişti de renume ne vor aduce portul popular şi ne vor readuce melodiile tradiţionale neamului românesc în cadrul acestui eveniment de păstrare şi promovare a autenticităţii şi unicităţii românilor.

Impact

Comenteaza articolul

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.