Special Olympics

În data de 5 martie 2019, primarul Municipiului Târgoviște, Daniel Cristian STAN a susținut o conferință de presă, cu privire la  evenimentul sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale - Special Olympics.

35 de sportivi vor reprezenta România la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Abu Dhabi, 2019. Echipa României va participa la opt discipline sportive: Atletism, 4 sportivi din Baia Mare, Bocce, 2 sportivi și 2 parteneri (sportivi fără dizabilități) din Târgoviște, Gimnastică artistică, 8 sportivi din București, Înot, 4 sportivi din Arad, Odorheiul Secuiesc, Baia Mare și Ploiești, Judo, 5 sportivi din București, Patinaj role, 2 sportivi din București, Tenis de câmp, 2 sportivi și 2 parteneri din București, Tenis de masă, 2 sportivi și 2 parteneri din Bacău.

Între 8 și 13 martie delegația va participa la programul Host Town în cadrul căruia sportivii vor vizita obiective turistice și vor cunoaște obiceiuri și tradiții locale, Ceremonia de deschidere va avea loc pe 14 martie, iar întrecerile sportive se vor desfășura în perioada 15-21 martie. La această ediție a Jocurilor Mondiale Special Olympics sunt înscriși 7.500 de sportivi din peste 190 de țări care vor concura la 24 de discipline sportive. Totodată, sunt implicați 20.000 de voluntari și 500.000 de spectatori vor urmări evenimentul.

Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, organizate după modelul Jocurilor Olimpice la fiecare 4 ani, vor reprezenta cel mai mare eveniment sportiv și umanitar din lume în 2019. La ediția precedentă de la Los Angeles, din 2015, sportivii români au câștigat 21 de medalii la șapte discipline sportive.

Între 14-18 martie, tot la Abu Dhabi, va avea loc și Summitul Global al Tinerilor la care țara noastră va fi reprezentată de Ioana Flavia Cazan - Sportiv Lider Special Olympics și Lavinia Mihaela Drăgan, partener, ambele din Brașov.

La eveniment vor participa ca voluntari și doi medici români care vor monitoriza starea de sănătate a sportivilor. Aceștia sunt certificați de către Special Olympics Internațional ca directori clinici pentru programul de sănătate Health Promotion.

Partenerul tehnic al Special Olympics România, cel care a asigurat echipamentul pentru competiții și o parte din echipamentul de defilare, este compania Hervis Sports@Fashion.

Deplasarea delegației de 54 de persoane către Abu Dhabi a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Comitetul Național Paralimpic și de către Nadia Comăneci, Ambasador Global al Special Olympics Internațional.

Companiile și autoritățile locale care au sprijinit participarea sportivilor Special Olympics România la Abu Dhabi sunt următoarele: Primăria Capitalei, Centrul pentru Tineret al Municipiului București, Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Bacău,și companiile SC Textel Industry SRL, Motivation, Liafarm, Verder, Electrospeed, DDF Speedy Bus, Eurolines/Flexibus, Asociația Curtea secuilor, Centrul pentru Management Agricol, Lion”s Club Bacău.

În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

https://youtu.be/t3ITG6rIEQ8

Comenteaza articolul

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.