Caravana „Smart City”

Caravana „Smart City”

„După Sibiu, Cluj-Napoca, Buzău și Bacău, Caravana „Smart City” a ajuns și la Târgoviște! Este vorba despre un program național de promovare a proiectelor, produselor și serviciilor Smart în orașe, organizat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate și desfășurat sub Înaltul Patronaj al Guvernului României și al Ministerului Energiei.
Conceptul de Smart City are numeroase aplicații în cadrul proiectelor accesate de către administrația publică locală târgovișteană, mai ales pe zona de transport public sau de eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public din municipiul Târgoviște.
În cel mult 3 săptămâni, târgoviștenii vor avea la dispoziție propria aplicație de raportare a incidentelor astfel încât să fie facilitată transmiterea continuă și structurată a informațiilor dinspre cetățeni spre administrația publică și invers. Concret, se vor putea raporta foarte multe tipuri de incidente, indiferent că ne referim la deșeuri, iluminat public, salubritate, câini fără stăpân, parcuri și zone verzi, subiecte care țin de poliția locală, etc.
De remarcat că utilizatorul care a făcut sesizarea va fi informat de starea incidentului raportat, pe măsură ce statusul acestuia se modifică în cadrul activității de soluționare.
Folosind această tehnologie, Primăria Târgoviște va putea în plus anunța cetățenii prin notificări și localiza pe o hartă orice lucrare sau investiție, precum și aspecte care țin de întreruperea furnizării unei utilități, accidente rutiere, etc.
Aplicația va avea și un modul de promovare turistică, va putea fi descărcată din Magazin Play sau App Store, iar autentificarea se va face pe baza numărului de telefon.”- a precizat primarul Municipiului Târgoviște - Daniel Cristian Stan.

https://youtu.be/Mx8gpGHy_9U

Vali NIȚU

Comenteaza articolul

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate cu (*) sunt obligatorii.