Prima Pagină > Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

  Asociaţia Chindia Jurasic Park în parteneriat cu Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, cu finanţare din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dâmbovița, a organizat în perioada 12-14 octombrie 2018, o tabără educativă cu acțiuni specifice de voluntariat, în domeniul turismului montan specializat, sub formă de concurs, în Munţii Bucegi - zona Padina. Timp de 3 zile, cei 30 de tineri, cu vârste între 14 și 35 de ani, proveniţi de la mai multe școli din județul Dâmbovița, au..
Citeste mai mult...
Așa cum ne-a obișnuit, primarul municipiului a susținut o conferință de presă, de data aceasta, pe str. Tudorică Popescu din Târgoviște. https://youtu.be/ZIaMl5sIIKY Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
Cu ocazia desfășurării celei de a 51-a ediții a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței CRIZANTEMA DE AUR, directorul artistic al Festivalului, Alina Mavrodin Vasiliu a susținut o conferință de presă. https://youtu.be/RLQE2rfZeAc Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
Primăria Municipiului Târgoviște, prin Direcția de Salubritate, aduce la cunoștința cetățenilor că până pe 15.05.2018 se desfășoară acțiunea de dezinsecție pe domeniul public. Dezinsecția are ca scop combaterea insectelor zburătoare și târâtoare în stadiul de larvă și adult (țânțari, muște, căpușe,etc) cu substanțe chimice specifice. Substanțele folosite sunt SOLFAC EW 050, FASTAC ACTIV si FENDONA, substanțe ecologice omologate de Ministerul Mediului, Sănătății și Silviculturii. Acțiunea se e..
Citeste mai mult...
               PROGRAM EVENIMENT          -1 MAI LA COMPLEX-      NUME EVENIMENT : 1 MAI la COMPLEX DATA: 01.05.2018 DURATA : 3 ORE INTERVAL ORAR :  10-13 LOCAȚIA DE DESFĂȘURARE : ÎN INCINTA COMPLEXULUI TURISTIC DE NATAȚIE – ZONA TERENURI DE FOTBAL ȘI PISTELE DE ROLE/BICICLETE   ORA 10:00 – 10:30 – AEROBIC CU ALICE   OR..
Citeste mai mult...
              Deplângeam, într-unul din editorialele recente, ceea ce nu poate fi calificat decât o depopulare a ţării noastre. Circa 4.000.000 de români au fost forţaţi să plece „afară”, în căutarea unei vieţi la standardele celorlalţi cetăţeni din UE; peste 35 la sută aparţin vârstei şi populaţiei active. Teoretic, nu s-ar putea vorbi despre un exod al creierelor din România, dat..
Citeste mai mult...
Începând cu anul școlar 2017-2018 se premiază absolvenții care obțin media 10 la examenul de evaluare națională și bacalaureat. De asemenea, se premiază și elevii olimpici, participanți la olimpiade, concursuri școlare, competiții sportive - faza națională. De remarcat faptul că se premiază și profesorii îndrumători.   În acest sens sumele alocale sunt:   Absolvenți bacalaureat cu media 10 – 2.000 lei/elev Absolvenți evaluare națională cu media 10 – 2.000 l..
Citeste mai mult...
https://youtu.be/c6rqiO4fZWY   Vali NIȚU..
Citeste mai mult...
Primarul municipiului a ținut o conferință de presă, într-un cartier unde nu se intervenise pentru amenajarea parcărilor de foarte mulți ani. Alături de Monica Ilie și Cătălin Rădulescu - cei doi viceprimari, au participat și consilierii primarului, Alin Marina și Cozmin Bozieru. Felicitări administrației publice locale!    https://youtu.be/A-_iVJYDSbM   Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
COMUNICAT DE PRESĂ Pentru a veni în sprijinul contribuabililor din municipiul Târgoviște și pentru: prevenirea acumulării de noi datorii la bugetul local, stimularea achitării obligațiilor fiscale principale restante, creșterea gradului de colectare a impozitelor și taxelor locale, relansarea economică a activității persoanelor juridice care își desfășoară activitatea pe raza municipiului, Primăria Municipiului Târgovişte informează cetățenii că, în..
Citeste mai mult...
La începutul primăverii lui 2017, Clubul Montan Român din Piatra Neamț, club coordonat de celebrul alpinist Constantin (Ticu) Lăcătușu, având sprijinul societății Heidelberg Cement a amenajat în zona Rezervației Cheile Șugăului – Munticelu mai multe trasee de escaladă tip „via ferrata” (asigurare cu cabluri și mici trepte metalice), trasee de diverse lungimi și grade de dificultate.          Antrenându-se pe..
Citeste mai mult...
Luni, 23 aprilie 2018, orele 12.00, la Sala de Conferinţe a Bibliotecii Judeţene Dâmboviţa (Str. Stelea, nr. 2) se va desfăşura un amplu programul dedicat Zilei Bibliotecarului din România. Din program: Biblioteca la prezent – activităţi nonformale derulate de Biblioteca Judeţeană „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa Biblioteca publică – servicii inovatoare pentru comunitate - activităţi derulate de bibliotecile publice din Judeţul Dâmboviţa Lansare d..
Citeste mai mult...
Având în vedere preocuparea Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița privind  însușirea cunoștințelor de bază și a deprinderilor practice a tinerilor pentru acordarea corectă a primului ajutor de bază, păstrarea și îmbunătățirea sănătății fizice precum și păstrarea igienei personale, în perioada următoare vă invităm să participați la Fazele județene ale Concursului Național "Sanitarii Pricepuți" - singurul concurs pentru sănătate și prim ajutor de bază care se d..
Citeste mai mult...
Au început înscrierile la CROSUL TINERETULUI, competiţie organizată de Primăria municipiului Moreni pe 2 mai 2018, ora 14.00. În continuarea dezvoltării şi promovării tinerilor, a creşterii interesului pentru activităţi sportive, dezvoltarea spiritului sportiv şi de echipă, municipalitatea morenară va organiza pe 2 mai 2018 o nouă competiţie sportivă: ,,Crosul Tineretului”. Activitatea va începe la ora 14.00 şi se va desfăşura pe Bulevardul Republicii (pe traseul S..
Citeste mai mult...
              În data de 23 aprilie a.c., vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea, a participat la evenimentele organizate de Biblioteca Județeană ”I. H. Rădulescu” Dâmbovița cu prilejul Zilei Bibliotecarul din România.             Desfășurat în sala de conferințe a bibliotecii, programul a inclus atât scurte..
Citeste mai mult...
Regal baschetbalistic... TURNEUL FINAL feminin U 18, la Sala Sporturilor din Târgoviște, 2-6 Mai 2018. Partener - Primăria Municipiului Târgoviște   https://youtu.be/OIDBcLPGILI   Vali NIȚU..
Citeste mai mult...
În ziua de 2 noiembrie 2018, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a participat la deschiderea celei de-a L-a ediții a Festivalului-Concurs Național de Literatură „Moștenirea Văcăreștilor”, desfășurată la Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” Dâmbovița. Festivalul-concurs este organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, cu sprijinul Societății Scriitorilor Târgovișteni, Bibliotecii Județene „I. H. Rădulescu”, Complexului Naț..
Citeste mai mult...
Marţi, 30 octombrie 2018, orele 11.30, la sediul Bibliotecii Judeţene „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa, adolescenţii sunt aşteptaţi la o nouă întâlnire în cadrul clubului „Oameni mici, probleme mari!”, cu tema „Cunoaşterea şi încrederea de sine”. Activitatea face parte din Programul „Şcoala altfel”. Invitat: Oana Arion. ..
Citeste mai mult...
În Sala Florentină a Municipiului Târgoviște s-a desfășurat conferința de presă, prilejuită de vizita Doamnei primar al Municipiului Castellon de la Plana, Amparo Marco Gual. https://youtu.be/vBk2--LwsJw   Vali NIȚU..
Citeste mai mult...
Încă un proiect finalizat de administrația târgovișteană. Parcări noi, amenajări trotuare, totul este la standarde de calitate. Felicitări administrației locale a Municipiului Târgoviște. https://youtu.be/Rqa3Rkd46rs RO&hl=ro Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
Tematica conferinței de presă a avut ca temă Primăvara Clasică Europeană. https://youtu.be/WL2isSgbE0k   Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, în parteneriat cu Asociația Chindia Jurasic Park, cu finanţare din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a organizat în perioada 9-11 noiembrie 2018, o tabără educativă pentru tineret cu acțiuni specifice de turism montan, pe valea Ialomiței, la Complexul Hotelier Gâlma, la limita dintre munţii Bucegi și munții Leaota. La sfârșit de săptămână, cei 36 de tineri, cu vârste între 14 și 18 ani, proveniţi de la școli din Titu, Nucet și Târgoviște au beneficiat ..
Citeste mai mult...
În perioada 9- 11 noiembrie 2018, Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, în parteneriat cu Asociația Chindia Jurasic Park şi cu finanţare din partea Consiliului Județean Dâmboviţa, va susţine activităţile practice ale proiectului "EDUCAȚIE MONTANĂ PENTRU TINERET", tabără tematică cu probe de turism montan specializat, la limita dintre masivele Bucegi și Leaota, în zona Raciu – Rătei, afluenți ai Ialomiței. La această tabără vor participa 36 de tineri, grupaţi în echipe de câte 4 persoane (2 fete..
Citeste mai mult...
Lângă Colegiul Medicilor Dâmbovița, pe strada Nicolae Iorga, a fost amenajată o parcare cu 30 de locuri.  https://youtu.be/bpgWVrp1dgw Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
În ziua de 8 noiembrie, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a participat la deschiderea Festivalului Toamnei, eveniment organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, Primăria Municipiului Târgoviște și Direcția pentru Agricultură Dâmbovița, în perioada 8-11 noiembrie 2018, în Piața Tricolorului din Târgoviște. La eveniment participă producători și fermieri locali, dâmbovițenii având posibilitatea de a degusta și procura produse tradiți..
Citeste mai mult...
Sambata, 13 Octombrie 2018, la Sala de Sport a Liceului Sportiv „Mircea Eliade” din Bucuresti s-a desfasurat competitia internationala “CUPA CONTACT”, editia a XVII, pentru copii, minicadeti, cadeti, juniori.   Organizatorul competitiei a fost Clubul sportiv Contact Bucuresti. Au participat peste 300 sportivi, din tara dar si din Bulgaria. Asociatia “Munteanu SPORT CLUB” a fost reprezentata de catre un sportiv, MOCANU PAUL-VLADUT, care a ocupat si LOCUL 1 la proba KUMITE WKF,..
Citeste mai mult...
Pe 2 mai, municipalitatea morenară a organizat prima ediţie a Crosului Tineretului pentru a marca astfel Ziua Naţională a Tineretului. Această iniţiativă vine în contextul necesităţii promovării sportului în rândul tinerilor şi a unui stil de viaţă sănătos. Competiţia s-a desfăşurat pe Bulevardul Republicii din localitate şi a cuprins un traseu de 750 de metri. Au participat tineri din Moreni cu vârsta cuprinsă între 7 – 19 ani, dar, inedit, la cros a fost &i..
Citeste mai mult...
În perioada 8 – 11 noiembrie a.c., în Piața Tricolorului din municipiul Târgovişte se vor desfăşura activităţi cultural-artistice și tradiționale ocazionate de Festivalul “Zilele Toamnei”. Pentru ca manifestările să decurgă în condiţii de normalitate, se vor constitui dispozitive de ordine şi siguranţă publică formate din efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa şi celelalte autorităţi pentru a asigura un climat propice în zonele de desfăşurare şi adiacente. Jandarmii v..
Citeste mai mult...
Jandarmii dâmboviţeni vor asigura sâmbătă, 10 noiembrie a.c., măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul desfăşurării următoarelor meciuri de fotbal: FC Chindia Târgovişte – CS Pandurii Târgu Jiu, etapa 16, liga a II-a, sâmbătă, 10 noiembrie a.c., începând cu ora 12.30 pe Stadionul „Eugen Popescu” din muncipiul Târgovişte; FC Pucioasa – CSM Flacăra Moreni, liga a III-a, sâmbătă, 10 noiembrie a.c., începând cu ora 14.00 pe Stadionul „Dumitru Tică Popescu” din orașul Pucioa..
Citeste mai mult...
Joi, 8 noiembrie 2018, ora 17.00, are loc o nouă întâlnire „Seara de carte la Târgovişte”, la sediul Bibliotecii Judeţene „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa. Cartea propusă spre dezbatere este „Crimă şi pedeapsă”, autor Feodor Mihailovici Dostoievski.   Prezintă: Melisa Bursali.   „Seara de carte la Târgovişte” este o întâlnire cu caracter amical, la care oricine este bine venit. ..
Citeste mai mult...
O patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, care acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, a depistat astăzi, 31 octombrie a.c., în parcarea unui supermarket din muncipiul Târgoviște, o persoană care aborda trecătorii pentru a le oferi spre vânzare produse la preţuri modice. În urma verificărilor efectuate asupra tânărului în vârstă de 29 de ani au fost găsite mai multe parfumuri cu numele unor mărci consacrate. Marfa a fost ridicată, pe bază d..
Citeste mai mult...
În perioada 8 mai – 26 octombrie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa (IJJ Dâmbovița) a răspuns pozitiv invitației COS Târgoviște și s-a înscris cu o echipă reprezentativă în competiția „Cupa Mihai Viteazul”, ediţia 2018. Patru dintre cele 14 echipe, reprezentate prin angajați ai IJJ Dâmbovița, IPJ Dâmbovița, ISU Dâmbovița, COS Târgoviște, Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Penitenciarul Mărgineni, Penitenciarul Găești, Geo-Sting Târgoviște, Rondocarton, Erdemir, Oțelinox,..
Citeste mai mult...
Înaintea unor meciuri importante, ce se vor desfășura, sâmbătă, 27 octombrie, la Sala Sporturilor din Târgoviște, a avut loc o conferință de presă susținută de primarul municipiului, directorul adjunct al CSM Târgoviște, antrenorul echipei de baschet, precum și antrenorul echipei de volei.  https://youtu.be/LSIfaN2rL40 Vali NIȚU   ..
Citeste mai mult...
Un alt proiect a fost finalizat în cartierul Sagricom.   https://youtu.be/9nHdnVwKZLM Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
La data de 7 noiembrie a.c., 291 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost prezenți în stradă și au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la 33 de evenimente, dintre care 20 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, au constatat 22 de infracțiuni și au aplicat 387 sancțiuni contravenționale, în valoare de 98.160 de lei. Din totalul infracțiunilor, 6 au ..
Citeste mai mult...
Înaintea meciurilor de sâmbătă, la Sala Sporturilor din Târgoviște, a avut loc o conferință de presă, susținută de directorul adjunct al CSM Târgoviște și căpitanii echipelor de baschet și volei. Succes! https://youtu.be/YeldKLCNnEY Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
În ultimele 72 de ore, polițiștii care acționează pentru menținerea siguranței publice pe durata minivacanței de 1 Mai au constatat 88 de infracțiuni și au aplicat peste 1.200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 300.000 de lei, majoritatea pentru încălcări ale regimului rutier. Peste 230 de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița acționează zilnic în această perioadă pentru siguranța participanților la evenimentele cultu..
Citeste mai mult...
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa organizează  în data de 20 aprilie 2018, Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Acţiunea se va desfăşura la nivel naţional, iar în judeţul Dâmboviţa va avea loc în Târgovişte, str. Tineretului nr. 1 la Clubul Studenţilor, începând cu ora  10.00. Agenţii economici interesaţi să participe la eveniment, pot depune ofertele d..
Citeste mai mult...
Urmare a neînţelegerilor apărute între societăţile de exploatare a agregatelor minerale şi locuitorii satului Româneşti, comuna Potlogi, a deplasării efectuate, la faţa locului, de către domnul Antonel Jîjîie, Prefectul judeţului, şi a întâlnirii efectuate în urma solicitării unui grup de cetăţeni prezenţi la sediul Instituției Prefectului, pentru detensionarea situației create şi a normalizării activităţii economice din zona respectivă, s-a dispus..
Citeste mai mult...
Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, în parteneriat cu Organizaţia Naţională "Cercetaşii României" - Centrul Local "Naparis", cu finanţare din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa, a organizat în perioada 19-21 octombrie 2018, într-o tabără educativă cu acțiuni specifice de voluntariat, un concurs cu probe de turism montan specializat, în Munţii Bucegi - zona Padina. La sfârșit de săptămână, cei 30 de tineri, cu vârste între 14 și 20 de ani, proveniţi de la mai multe șc..
Citeste mai mult...
Reabilitarea unor spații publice din urbea noastră. Asfaltări și parcări moderne, pe str. Crăițelor, zona Calea București. https://youtu.be/zaVN8o8cUBA   Vali NIȚU   ..
Citeste mai mult...
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, însoţit de vicepreşedintele CJD, Alin Manole, a efectuat astăzi, 25 aprilie 2018, o vizită de lucru, pentru a verifica stadiul lucrărilor desfăşurate în localitatea Dărmăneşti, pe drumul judeţean 720D - limită judeţ Prahova. În prezent, pe acest traseu, se efectuează lucrări de amenajare a podeţelor tubulare, a şanţurilor, ridicări la cotă ale capacelor căminelor de canalizare, şanţuri betonate şi de păm&acir..
Citeste mai mult...
Primarul Municipiului Târgoviște, jr. Daniel-Cristian STAN, având în vedere prevederile art. 39 alin. 2, 3, 5 și 6 din Legea Administrației Publice Locale nr. 215/2001 republicată, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul art. 68 din Legea Administrației Publice Locale nr. 215/2001 republicată, cu modificările și completările ulterioare, a convocat Consiliul Local Municipal Târgoviște, în ședință extraordinară, în ziua de 6 noiembrie 2018, orele 16,00 - la Sala de Consiliu, având p..
Citeste mai mult...
              Primăria Municipiului Târgoviște alături de Teatrul Tony Bulandra, în parteneriat cu Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, organizează în data de 9 mai 2018 evenimentul Primăvara Clasică Europeană, ajuns la cea de-a V-a ediție.             Ediția de anul acesta stă sub semnul Centenarului Marii Uniri și se va deschide cu intonarea Imnului Naț..
Citeste mai mult...
"Surprizele se țin lanț în noua stagiune, la Teatrul Tony Bulandra. Pentru prima dată în istoria teatrului târgoviștean, sărbătorim împreună cu voi Halloween-ul. Vino, începând de astăzi, 25 octombrie și până duminică inclusiv, la Agenția de Bilete a Teatrului Tony Bulandra, transmite verbal codul: „HALLOWEEN” și vei beneficia pe loc de oferta noastră pentru spectacolul ”Salonul numărul 6”, organizat de Halloween – Un bilet achiziționat, unul gratuit! – tocmai pentru a-l putea oferi cadou perso..
Citeste mai mult...
A început Festivalul Internațional de Astronomie – ASTRO-FEST 2018 Târgoviște, un eveniment dedicat Centenarului Marii Unirii și rolului pe care astronomia la avut în realizarea Unirii, precum și împlinirii a 25 de ani de la înființarea Societății Astronomice Române de Meteori.   La eveniment participă entități fizice și juridice din toate provinciile românești, Rep. Moldova, diaspora și străinătate: Institutul Astronomic al Academiei Române, Academia de Științe a Moldovei, Institutul..
Citeste mai mult...
              În data de 10 mai a.c., Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a efectuat o vizită oficială în județul Dâmbovița, care a debutat cu o deplasare în Piața 1 Mai din municipiul Târgoviște. Demnitarul, însoțit de Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, și vicepreședintele Senatului României – senatorul Adrian Țuțuianu, a purtat dis..
Citeste mai mult...
  În seara de 24 martie, la ora 20:30, s-a sărbătorit în mod simbolic, „Ora Pământului” (Earth Hour), cea mai mare manifestare voluntară dedicată conştientizării globale a impactului negativ asupra mediului înconjurător cauzat de consumul excesiv de resurse energetice. Primăria Municipiului Târgoviște s-a alăturat acestui demers și a oprit iluminatul public în intervalul orar 20:30 – 21:30. Municipiul Târgoviște se numără printre ..
Citeste mai mult...
  Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 2.231 locuri de muncă vacante, după cum urmează: Spania – 971 locuri de muncă: 950 muncitor necalificat în agricultură – cules căpșuni, 6 muncitor necalificat în agricultură, 5 mecanic (reparare autovehicule cu remorcă), 4 tehnician turbine eoliene, 2 muncitor – cules struguri, 2 sudor TIG, 2 tractorist; Germania – 518 locuri de muncă: 120 curier, 80 personal curățenie, 54 electrician, 53 ins..
Citeste mai mult...
Pentru a veni în sprijinul contribuabililor din municipiul Târgoviște și pentru: prevenirea acumulării de noi datorii la bugetul local, stimularea achitării obligațiilor fiscale principale restante, creșterea gradului de colectare a impozitelor și taxelor locale, relansarea economică a activității persoanelor juridice care își desfășoară activitatea pe raza municipiului,   Primăria Municipiului Târgovişte informează cetățenii că, în conformit..
Citeste mai mult...
COMUNICAT DE PRESĂ   Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, începând cu ora 16.30, Sala Sporturilor din Târgoviște va fi gazda unui nou cuplaj de gală. Primele vor intra în arenă componentele echipei de baschet feminin, CS Municipal Târgoviște, care vor primi vizita campioanei ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, într-un joc contând pentru Liga Națională Feminină de Baschet. Partida este programată să înceapă la ora 16.30. De la ora 19.00, echipa de volei a clubului va susține un nou examen în faț..
Citeste mai mult...
Primarul Municipiului Târgoviște, jr. Daniel-Cristian STAN, având în vedere prevederile art. 39 alin. 1, 3, 5 și 6 din Legea Administrației Publice Locale nr. 215/2001 republicată, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul art. 68 din Legea Administrației Publice Locale nr. 215/2001 republicată, cu modificările și completările ulterioare, convoacă Consiliul Local Municipal Târgoviște, în ședință ordinară, în ziua de 26 octombrie 2018, orele 14,00 - la Sala de Consiliu, având pe ordi..
Citeste mai mult...
Tiberiu Mursa – românul din Roma   Valoarea nu are granițe, nu are decât OMUL și harul de la Dumnezeu. Tiberiu Mursa s-a născut în orașul Luduș – Mureș, în anul 1969. Începând din clasa a VI-a s-a transferat la Liceul de Artă din Tg. Mureș unde și-a continuat studiile până în anii de liceu. Nemaivând posibiltăți de a-și plăti școala a decis să se întoarcă în orașul natal, Luduș, pentru a-și termina studiile. Du..
Citeste mai mult...
Un invitat, drag nouă, scriitorilor târgovișteni, Daniel Cristea Enache, cel care mi-a prefațat volumul de poeme: Numele tău - floare de iris. ””  „Poeții pentru care Nichita Stănescu reprezintă un model liric central, dacă nu unic, inițiază și întrețin un ceremonial sentimental specific. Aerul acestei poezii este inconfundabil, deși experiențele particulare diferă. Bărbatul este un cavaler îndrăgostit de o femeie cu care va traversa nu doar zilele..
Citeste mai mult...
BABEL - Festivalul Artelor Spectacolului Târgoviște (FAST) ajunge, în anul 2018, la cea de-a VIII-a ediție. Este de prisos să amintim că este un festival internațional, având în vedere nelipsitele, numeroasele și exoticele prezențe străine din cadrul fiecărei ediții. La ediția cu numărul VIII ne vor călca pragul 22 de țări: India, Belgia, Italia, Germania, Franța, Marea Britanie, Islanda, Scoția, Finlanda, Lituania, Polonia, Slovacia, Portugalia, Algeria, Kazahstan, Coree..
Citeste mai mult...
18 elevi de la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani vor efectua stagiul de practică la Târgovişte, precum și la structurile de ordine publică şi pază din județ. Tinerii vor desfăşura perioada de practică până pe 31 august a.c., în cadrul Inspectoratului de Janadarmi Judeţean Dâmboviţa. După ce vor urma un program de acomodare, viitorii jandarmi vor fi repartizaţi la structurile de intervenție şi ordine publică, fiind pla..
Citeste mai mult...
„Cuvintele sunt vocea inimii” - Confucius iubirea din necuprins în cartea de onoare a timpului cu drepturi de autor eu sunt tu şi-mi eşti un eu dar de la Dumnezeu cuvânt ortografia dragostei trăită în necuprins nu șoptită într-un cuprins din viață. culoarea dintre culori dinspre albastru spre verbul scorpionului dorința buzelor roșii acum știu este frumosul ce putea să mi se-ntâmple sensul meu în seva timpului semnul dinspre ceruri vocea cuvântului destin. secunda..
Citeste mai mult...
  Filiala județeană Dâmbovița a Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) și-a desemnat vineri, 20 aprilie 2018, noua conducere în cadrul conferinței de alegeri desfășurată la Târgoviște. La evenimentul organizat de filiala ALDE Dâmbovița au participat președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, secretarul general al ALDE Daniel Chițoiu, președintele Consiliului Național al ALDE europarlamentarul Norica Nicolai, președintele ALDE București Andrei Gerea, președintel..
Citeste mai mult...
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a aflat astăzi, 27 aprilie, în județul Dâmbovița, prilej cu care a vizitat Spitalul Orășenesc Pucioasa, Spitalul Județean de Urgență Târgoviște și Spitalul Municipal Moreni. Pe parcursul vizitei, ministrul Sănătății a fost însoțit de vicepreședintele Senatului, Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean  Dâmbovița – Daniel Comănescu, vicepreședintele Alin Manole, prefectul judeţului – AntonelJîj&i..
Citeste mai mult...
           În data de 11 mai 2017, în sala Unirii a Consiliului Județean Dâmbovița, a avut loc simpozionul dedicat Zilei Internaţionale a Familiei. În cadrul evenimentului, organizat de Consiliul Judeţean şi Direcţia Generală de asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, în parteneriat cu Arhiepiscopia Târgovişte şi Filiala Dâmboviţa de Cruce Roşie, au fost premiate şase familii, aflate î..
Citeste mai mult...
Festivalul Național de Interpretare și Creație a Romanței CRIZANTEMA DE AUR, ediția a 51-a, 2018, a avut ca temă - ROMANȚA NE UNEȘTE. Felicitări organizatorilor! https://youtu.be/8A-awOpIKb8 Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
Tinerii dâmboviţeni interesați de o carieră în Jandarmeria Română se pot înscrie începând de astăzi pentru sesiunea de admitere 2018 în unitățile de învățământ cu profil militar ale Ministerului Afacerilor Interne. Ofițerii specialiști în domeniul resurselor umane au demarat activitatea de prezentare a ofertei educaționale pentru recrutarea celor care doresc să îmbrățișeze o carieră militară.       &..
Citeste mai mult...
    Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului (World Autism Awareness Day) este marcată anual la nivel mondial la 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înțelegeri a autismului și de a crește nivelul de informare a publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora. În cadrul campaniei internaționale ”Light It Up Blue”, aproximativ 10.000 de clădiri din într..
Citeste mai mult...
În cadrul Lunii Mondiale a Astronomiei (Global Astronomy Month) 2018, cu ocazia Zilei Internaționale a Astronomiei, Societatea Astronomică Română de Meteori organizează Sărbătoarea Mondială a Stelelor (Global Star Party), un eveniment destinat publicului care face parte din programul global al Lunii Mondiale a Astronomiei. Evenimentul va avea loc în Piața Tricolorului din Târgoviște (Platoul Prefecturii) începând cu ora 17:00 și va dura până la ora 23:00..
Citeste mai mult...
Partidul Mişcarea Populară a demarat campania “Alegem primarul în două tururi”, prin care îşi propune strângerea a peste 1 milion de semnături pentru revenirea la alegerea primarului în 2 tururi de scrutin, a anunţat preşedintele formaţiunii, domnul Traian Băsescu. “Nevoia de a repara erori legistative care au făcut ca democrația din România să fie afectat în mod direct. Una dintre aceste erori este alegerea primarilor într-un singur t..
Citeste mai mult...
                                                 În fiecare an, pe 28 aprilie, Organizația Internațională a Muncii (O.I.M.) sărbătorește Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă, zi în care mișcarea sindicală onorează memoria victi..
Citeste mai mult...
Miercuri, 25 aprilie, începând cu ora 11:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa a desfăşurat un exerciţiu de cooperare şi conducere, cu forţe şi mijloace în teren, având ca temă „Pregătirea, organizarea şi desfăşurarea acţiunilor de intervenţie pe timpul situaţiei de urgenţă generate de un accident chimic la Stația de clorinare Găești, aparținând operatorului economic Compania de Apă Târgoviște D..
Citeste mai mult...
Activitățile desfășurate de Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița              Având în vedere programele principale ale Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița respectiv Programul social, educație pentru sănătate și păstrarea igienei personale, prim ajutor și tineret în ultima perioadă am derulat o serie de activități după cum urmează: Program de sănătate - voluntarii Filialei alături de reprezentanți ai Inspectoratului ..
Citeste mai mult...
Sărbătoarea Romanței la Târgoviște. https://youtu.be/mJjfuBHcdQ0 Vali NIȚU   ..
Citeste mai mult...
Acest volum de versuri a apărut la începutul anului 2018. Poeme din suflet, trăite alături de viață.   https://youtu.be/OYmEgYY3too..
Citeste mai mult...
Atelier producție mobilier anunță perioadă de recrutare personal. Dacă poți oferi seriozitate, implicare și respect, te așteptăm pentru a forma împreună o nouă echipă de lucru. Ce oferim? Condiții de lucru bune, de la spații de lucru curate și echipate la echipamente moderne; Contract de muncă și asigurări plătite la zi; Salariu motivant; Bonusuri din lucrările executate. Ce căutăm? Tâmplar producție mobilier din PAL melaminat; Muncitor necalifi..
Citeste mai mult...
În data de 25 aprilie 2018 a fost lansat proiectul EU-SPER Dezvoltarea integrată a comunității marginalizate - ROMLUX. Obiectul general al proiectului îl reprezintă promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei discriminări. https://youtu.be/HL73GJ4bWxo   Vali NIȚU..
Citeste mai mult...
Salut și susțin public nemulțumirea Asociației Turistice Peștera-Padina față de turiștii care nu dau dovadă de comportament civic  în păstrarea unui mediu curat și sănătos!   O dată cu atestarea Zonei Peștera-Padina, din comuna dâmbovițeană Moroeni, ca staţiune turistică de interes național am crezut cu toții că populația va conștientiza importanța impactului economic, social și cultural în ceea ce privește dezvoltarea acesteia din punct de vedere turistic! ..
Citeste mai mult...
Astăzi, 03 mai a.c., poliţiştii structurii de analiză şi prevenire a criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au organizat o vizită la Penitenciarul Mărgineni pentru 15 studenţi din cadrul Universităţii Valahia – Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative. Activitatea a fost desfășurată în cadrul Proiectului „Dincolo de aparenţe”,  derulat în parteneriat cu Penitenciarul Găeşti, Penitenciarul Mărgineni, Penitenciarul de ..
Citeste mai mult...
Duminică, 3 iunie   19:00 - Sala Mare, Salonul nr. 6, după A.P. Cehov, regia: Dumitru Acriș, Teatrul Tony Bulandra, România; 2h 15 min (fără pauză)   PROGRAM BABEL 2018   Luni, 4 iunie 18:00 - Sala Mare , Carmen, după Prosper Mérimée, regia: Suren Shahverdyan, Teatrul Tony Bulandra, România; 1h 21:00 - Sala Mare, In Transit (În tranzit), regia: Aditi Venkateshwaran, IAPAR, India;           &..
Citeste mai mult...
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, și vicepreședintele Alin Manole, au participat astăzi, 2 noiembrie a.c, la primăria municipiului Târgoviște, la premierea juniorilor de la Chindia Târgoviște care au câștigat trofeul turneului ”Cupa Centenarului Marii Uniri”. Evenimentul sportiv anterior amintit, organizat de Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală de Sport, în perioada 29 octombrie 2018 – 1 noiembrie 2018, se află la prima ediție și reprezintă u..
Citeste mai mult...
https://youtu.be/-EHYZ1l0PV0   La acest început de an, bucuria cuvântului - volumul de poeme cu nr. 21, primul editat și tipărit la Editura Bibliotheca din Târgoviște. Mulțumesc! ..
Citeste mai mult...
 Duminică, 1 aprilie, ora 19:00 la Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra are loc „Dumnezeu iubește”, un spectacol despre condiția femeii și despre rolul și rostul ei de mamă. Patru femei însărcinate sunt internate într-o rezervă a unui spital, asteptând să nască. Patru destine care se intersectează într-un punct din timp și din spațiu, urmând ca mai apoi să-și reia traiectoriile separat, fiecare mai bogată cu o viață; toate, în afară de una. Șase actori construiesc o poveste în care spe..
Citeste mai mult...
Lansarea volumului „Camino, drumul spre lumină. Jurnalul unui medic anestezist” de Ecaterina Botoncea are loc vineri, 20 aprilie 2018, începând cu ora 17:00, în foaierul Teatrului Tony Bulandra.   Un drum fabulos, un exercițiu de răbdare, o minunată călătorie a sufletului... așa definește doamna doctor Ecaterina Petrescu Botoncea pelerinajul Camino de Santiago cunoscut ca Drumul lui Iacob, care te poartă până la mormântul apostolului ..
Citeste mai mult...
În cursul nopții de 28 spre 29 aprilie a.c., aproape 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 134 de la ordine publică, 22 de la rutieră, 15 de la investigații criminale, 5 de la structura de arme, explozivi și substanțe periculoase și 5 de la investigarea criminalității economice, sprijiniți de polițiști criminaliști, au organizat o razie pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. În cadrul activităților din teren, au..
Citeste mai mult...
Felicitări pentru buna desfășurare a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței, edița a 51-a, 2018, cu tema ROMANȚA NE UNEȘTE. Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
              Astăzi, 26 aprilie a.c., conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a participat la întâlnirea de lucru pe care ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Radu-Ștefan Oprea, a avut-o cu reprezentanții mediului de afaceri dâmbovițean, la sediul instituției județene. Evenimentul a avut loc la inițiativa vicepreședintelui Senatului României – Adrian Țuțuianu, cu sprijinul..
Citeste mai mult...
Astăzi, 31 octombrie 2018, echipa artistică și tehnică a spectacolului „Salonul nr. 6”, după A.P. Cehov, în regia lui Dumitru Acriș (care călătorește alături de ei), a plecat înspre Coreea de Sud, unde va susține cinci reprezentații în două importante festivaluri de teatru: a 9-a ediție DipFe (Daejeon International Play Festival) și a 3-a ediție a ST-BOMB (Seoul Theater Bomb – Festival Internațional de Teatru Experimental). Pe data de 6 noiembrie li se va alătura și managerul Teatrului Tony ..
Citeste mai mult...
       Dupa prima saptamana de campanie “Alegem primarul în două tururi” Partidul Mişcarea Populară Filiala Dâmbovița a reuşit să strângă 5000 de semnături din localităţile: Pucioasa, Târgovişte, Comişani, Băleni, Dobra, Dragomireşti, Pietrari, Gheboieni, Ungureni, Voineşti, Izvoare, Tătărani, Bucsani, Bilciuresti, Finta. Pe langa faptul ca și-a propus să strângă 25.000 de semnături , echipa de conducere a PMP Dambovit..
Citeste mai mult...
Miercuri, 14 noiembrie 2018, orele 11.00, la sediul Bibliotecii Judeţene Dâmboviţa se desfăşoară concursul „Unirea, naţiunea a făcut-o!”. Participă elevi de la Colegiul Economic „Ion Ghica, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Şcoala Gimnazială „Prof. Paul Bănică”, Şcoala Gimnazială „Radu cel Mare” din Târgovişte şi Şcoala Gimnazială Raciu.   ..
Citeste mai mult...
În ultimele două zile, polițiștii din Dâmbovița au intervenit la 73 de evenimente, dintre care 50 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, au aplicat 592 de sancțiuni contravenționale și au constatat 62 de infracțiuni. În perioada 27-28 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. Pe parcursul celor două zile, ..
Citeste mai mult...
  În primele 9 luni ale anului 2018, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Dâmbovița au fost încadrate în muncă 5424 persoane, dintre care 2489 femei. Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 1992 au peste 45 de ani, 1420 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 1147 au între 25 și 35 de ani, iar 865 sunt tineri sub 25 de ani ( 715 tineri NEET). În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadra..
Citeste mai mult...
La Primăria Municipiului Târgoviște, o delegație din China a fost primită de primarul Daniel Cristian STAN. https://youtu.be/mqIrf2DhYeE Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște a jucat miercuri, 25 aprilie 2018, de la ora 20:00, în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare, ediția a XI-a, în fața unui număr de aproximativ 400 de oameni, spectacolul „Othello”, după William Shakespeare, în regia lui Suren Shahverdyan, artist de origine armeană care a lucrat pe scena și cu actorii teatrului târgoviștean. Considerăm prezența în Festivalul Internațional Shakespeare Craiov..
Citeste mai mult...
La data de 8 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au reținut un bărbat de 50 de ani, din localitate, bănuit de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Pe parcursul acestei zile, cel în cauză va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari pentru dispunerea unei măsuri preventive. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în ziua de 6 noiembrie a.c., în urma unui eveniment rutier pr..
Citeste mai mult...
Excelența Sa Roberto Cesar Hamilton Magana a susținut o conferință de presă la Primăria Municipiului Târgoviște, alături de primarul Municipiului, Daniel Cristian Stan. https://youtu.be/dpjTyJ1kQ7s Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
La sfârșitul acestei săptămâni, iubitorii sportului din județul Dâmbovița sunt așteptați la cel mai spectaculos cuplaj al anului 2018. Sala Sporturilor din Târgoviște va fi gazda unor meciuri de colecție pe care nimeni nu trebuie să-l rateze. De la ora 16.30, echipa de baschet feminin a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște primește vizita vicecampioanei României în exercițiu, CSM Satu Mare. Partida este prima pe care jucătoarele pregătite de Cătălin Tănase și Valerian Ioan o vor susține în ..
Citeste mai mult...
În cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Târgoviște a prezentat proiectul GAL - TÂRGOVIȘTEA EGALITĂȚII DE ȘANSE https://youtu.be/Be25K9K0X0U   Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
În data de 17 octombrie 2018, ora 18.00, la sediul Bibliotecii Judeţene „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa s-a desfășurat lansarea volumului: „Pascal. Doctrina figurilor imaginației”, autori: Jean-Pierre Cléro, Gérard Bras. Prezintă: Prof. univ. dr. Jean-Pierre Cléro Lect.univ. dr. Pompiliu Alexandru Manifestarea este organizată de: Centrul de Cercetări în Științe Politice și Comunicare al Universității Valahia din Târgoviște, Editura LUMEN Iași şi Biblioteca Judeţeană „I...
Citeste mai mult...
Depunerea jurământului militar de credinţă, la început de carieră, a fost principalul subiect al unei festivităţi ce a avut loc astăzi, 29 octombrie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa. Un nou ofițer s-a alăturat astfel colectivului, urmând să își desfășoare activitatea în domeniul logistic. Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului Naţional al României, după care inspectorul șef, colonel Matei Viorel a prezentat personalului semnificația acestui moment solemn. ..
Citeste mai mult...
În săptămâna 22 - 28 octombrie 2018, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 107 evenimente: 15 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, etc.), 64 incendii de vegetaţie, 14 acţiuni pentru asigurare zonă, 6 acţiuni pentru asistenţă persoane, 1 misiune pirotehnică şi 7 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (salvare animale, degajare de persoane, înlăturare ele..
Citeste mai mult...
Jandarmii dâmboviţeni vor asigura sâmbătă, 10 noiembrie a.c., măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul desfăşurării la Sala Sporturilor din municipiul Târgoviște a următoarelor partide: CSM Târgoviște – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, meci de baschet feminin, etapa a VI-a în cadrul LNB, sâmbătă, 10 noiembrie a.c., începând cu ora 16.30; CSM Târgoviște – ACS Agroland Timișoara, meci de volei feminin, etapa a III-a, sâmbătă, 10 noiembrie a.c., începând cu ora 19.00. J..
Citeste mai mult...
Primăria Municipiului Târgoviște readuce în atenția contribuabililor termenul limită pentru depunerea actelor necesare pentru a beneficia de scutirea de la plata majorărilor de întârziere aferente impozitelor și taxelor locale, în conformitate cu prevederile art. 185 alin. (1) lit. b) din Legea 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală. Ultima dată pentru accesarea acestei facilități fiscale este 29 noiembrie 2018.   Astfel, pentru a veni în sprijinul contribuabililor din municipiul..
Citeste mai mult...