Prima Pagină > Cele mai cautate articole

Cele mai cautate articole

Sambata, 13 Octombrie 2018, la Sala de Sport a Liceului Sportiv „Mircea Eliade” din Bucuresti s-a desfasurat competitia internationala “CUPA CONTACT”, editia a XVII, pentru copii, minicadeti, cadeti, juniori.   Organizatorul competitiei a fost Clubul sportiv Contact Bucuresti. Au participat peste 300 sportivi, din tara dar si din Bulgaria. Asociatia “Munteanu SPORT CLUB” a fost reprezentata de catre un sportiv, MOCANU PAUL-VLADUT, care a ocupat si LOCUL 1 la proba KUMITE WKF,..
Citeste mai mult...
Având în vedere aspectele semnalate în presă referitoare la eliberarea biletelor de trimitere furnizorilor de servicii medicale cu care CAS DB se află în relație contractuală, vă comunicăm că distribuția și achiziționarea acestora s-a făcut cu respectarea prevederilor Ordinului MS/CNAS nr. 867/541/2011, cu modificările și completările ulterioare. Conform acestui ordin, carnetele înseriate și numerotate cu bilete de trimitere se distribuie furnizorilor de servicii medicale de „fiecare casă de asi..
Citeste mai mult...
Copiii jandarmilor dâmboviţeni au fost întâmpinaţi în ziua de 20 decembrie, de Moş Crăciun la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa. Asociaţia „Grigore Alexandru Ghica” – Filiala Dâmboviţa, care funcţionează pe lângă inspectorat a continuat tradiţia activităţilor prilejuite de Sărbătorile de Iarnă, prin organizarea şi desfăşurarea acestui eveniment la care au participat copiii jandarmilor cu vârsta de până la 14 ani. Tot în această săptămână, conducerea ..
Citeste mai mult...
În ziua de 19 decembrie 2018, la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmbovița, a avut loc o conferință de presă, susținută de ec. Niculina SANDU, directorul acestei instituții.  https://youtu.be/TjFEbwFn7cs Vali NIȚU   ..
Citeste mai mult...
În urma întrebărilor primite din partea asiguraţilor, Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița reamintește persoanelor asigurate posesoare de carduri de sănătate că valabilitatea cardurilor naţionale de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani. Acest lucru înseamnă că asiguraţii pot folosi cardul de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafața documentului, la toţi furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţie contractuală cu casa de asigurări de sănătate, iar furnizorilor res..
Citeste mai mult...
Primarul Municipiului Târgoviște, jr. Daniel-Cristian STAN, având în vedere prevederile art. 39 alin. 2, 3, 5 și 6 din Legea Administrației Publice Locale nr. 215/2001 republicată, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul art. 68 din Legea Administrației Publice Locale nr. 215/2001 republicată, cu modificările și completările ulterioare, convoacă Consiliul Local Municipal Târgoviște, în ședință extraordinară, în ziua de 18 ianuarie 2019, orele 16,00 - la Sala de Consiliu, având pe ..
Citeste mai mult...
În data de 16 ianuarie 2019, a avut loc conferința de presă de la Colegiul ”Constantin Carabella”, susținută de primarul municipiului nostru. Tema conferinței de presă a fost axată pe proiectul de construire a unei moderne săli de sport.  https://youtu.be/bs6HUNXA104 Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
Marţi, 15 ianuarie 2019, orele 12.00, Biblioteca Judeţeană „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa, în parteneriat cu Arhiepiscopia Târgoviştei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi Societatea Scriitorilor Târgovişteni, organizează Ziua Culturii Naţionale. Programul va include dezbaterea cu tema Eminescu – personalitate complexă a culturii româneşti, lansarea volumelor: Cronograf eminescian/Nicolae Georgescu, Cartea vieţii lui Mihai Eminescu. Spectacolul ontologic al rimei eminesciene/ Mihai Cimpoi..
Citeste mai mult...
Teatrul Tony Bulandra începe anul 2019 cu două evenimente de mare valoare: Spectacolul de muzică și poezie Dor de Eminescu cu Ion Caramitru și Aurelian Octav Popa – luni, 14 ianuarie, ora 20:00 și Concertul Extraordinar al Corului Regal, sub bagheta dirijorului Andrei Stănculescu și concertând pentru prima oară în Târgoviște – marți, 15 ianuarie, ora 19:00, ambele evenimente având loc în Sala Mare Corul Regal este un ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţe..
Citeste mai mult...
Începem un nou an de speranțe, dorințe, așteptări, întâlniri... un nou an în care pe scena Teatrului Tony Bulandra vor lua naștere noi personaje cu care sunteți chemați să faceți cunoștință, să le îndrăgiți sau să le puneți întrebări. Evenimente iernatice, primăvăratice, premiere și Babel-ul. Apoi vara când ieșim în stradă, pentru că e cald și frumos, și ne dăm întâlnire la Curtea Domnească pentru Festivalul Medieval, pentru Zilele Cetății. Multe se prefigurează în viitor ca printr-o ceață lăpto..
Citeste mai mult...
În cadrul unei conferințe de presă, primarul Daniel Cristian STAN a prezentat o parte din proiectele ce s-au derulat în anul 2018, cât și proiectele ce urmează să se implementeze în anul 2019. https://youtu.be/LT-tEs7PrGA Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
Primarul Municipiului Târgoviște, jr. Daniel Cristian STAN, având în vedere prevederile art. 39, alin. 4 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul art. 68 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare, a convocat Consiliul Local Municipal Târgoviște în ședință de îndată, în data de 31 decembrie 2018, ora 10,00 la Sala de Consiliu, având pe ordinea de zi,..
Citeste mai mult...
În perioada 31 decembrie 2018 - 03 ianuarie 2019, peste 100 de jandarmi vor acționa zilnic pentru asigurarea unui climat normal de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului Dâmboviţa, fiind pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor. Jandarmii vor fi angrenați și în misiuni de pază și protecție instituțională la obiectivele din responsabilitate. Pentru siguranța dâmbovițenilor, patrulele de ordine publică vor acționa ind..
Citeste mai mult...
Vă doresc un an 2019 cu multă sănătate, bucurii, împliniri și multă dragoste! LA MULȚI ANI! dr.jr. Vali NIȚU redactor-șef http://www.impactdb.ro/     ..
Citeste mai mult...
La cumpăna dintre ani, când Sfintele Sărbători ale Crăciunului și Anului Nou ne aduc lumină și pace în suflet, vă adresez cele mai calde urări de sănătate, fericire și multă prosperitate, împreună cu tradiționalul: La mulți ani! Marius Caravețeanu, Primarul orașului Răcari   ..
Citeste mai mult...
Sărbătorile de iarnă să vă aducă un CRĂCIUN FERICIT! LA MULȚI ANI! Gheorghe GRIGORE, Primarul orașului GĂEȘTI ..
Citeste mai mult...
Vă urez multă sănătate, fericire și mult noroc în viitor. Sper ca această sărbătoare să vă aducă numai fericire în casă și familie, iar succesul să vă fie mereu alături! CRĂCIUN FERICIT ȘI UN AN NOU CU ÎMPLINIRI! Primarul Municipiului Moreni, Ing. Constantin Dinu ..
Citeste mai mult...
Bijuteria SAS THE ONE Târgoviște, urează tuturor clienților și colaboratorilor - LA MULȚI ANI!  ..
Citeste mai mult...
Conducerea Partidului Național Democrat – Organizația Dâmbovița și consilierii partidului, urează tuturor locuitorilor județului, un călduros – LA MULȚI ANI!   Președinte, prof. Iancu AVRAM ..
Citeste mai mult...
Conducerea Primăriei Gura Ocniței, urează locuitorilor - CRĂCIUN FERICIT, un an nou cu prosperitate, bucurii cu sănătate. LA MULȚI ANI!   Primar, Sorin IONIȚĂ ..
Citeste mai mult...
Firmele Reimar, Instal Group, Școala de șoferi – P.F.A. Dumitru Eugen, Sunex, Potențial, Cicom, Biotel, Magazinul Ocean, urează tuturor clienților și colaboratorilor, un călduros – LA MULȚI ANI! ..
Citeste mai mult...
Cabinet Parlamentar – CARMEN HOLBAN urează dâmbovițenilor, un an plin de bucurii, belșug, sănătate.   LA MULȚI ANI! ..
Citeste mai mult...
Cu ocazia anului nou, conducerea Primăriei Potlogi, urează locuitorilor săi, sănătate, pace în suflet, bunăstare și prosperitate. La mulți ani! Primar, Catrina Nicolae ..
Citeste mai mult...
Conducerea societății comerciale SC VĂDAN SRL, urează tuturor clienților, colaboratorilor și angajaților săi, multă sănătate și SĂRBĂTORI FERICITE! La mulți ani ..
Citeste mai mult...
În ziua de 22 decembrie 2018, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a participat la activitățile dedicate Zilei Victoriei Revoluției și a Libertății, eveniment ce a avut loc în Piața Mihai Viteazul din Târgoviște. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, și vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole, alături de alți reprezentanți ai instituției noastre au depus o coroană de flori în amintirea dâmbovițenilor care și-au dat viața în timpul Revoluției din Decembrie ..
Citeste mai mult...
În ziua de 21 decembrie a.c., președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a participat la deschiderea oficială a două expoziții de artă preistorică și anume ”Arta în paleoliticul din România”, respectiv ”Imaginea femeii în paleolitic”, ce se află la Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic din Târgoviște. Expoziția ce cuprinde piese descoperite în urmă cu zeci de mii de ani, care vizează identificarea unor elemente culturale și sociale în spațiul românesc și eu..
Citeste mai mult...
În ziua de 21 decembrie, la sediul PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan a susținut o conferință de presă. Au fost prezente, Doamnele deputat Carmen Holban, Claudia Gilia și Oana Vlăducă. https://youtu.be/gTipEuJNchY   Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
În ziua de 21 decembrie, la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, a avut loc o conferință de presă susținută de managerul spitalului, dr. Claudiu Dumitrescu, de ing. ec. Gheorghe Mihail - Manager, Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița, de dr. Elena Firoiu - purtător de cuvânt S.J.U.T., de directorul medical, dr. Andrei Tomescu și directorul financiar contabil , ec. Mihaela Pârvu. https://youtu.be/BQPW6y5CHlQ Vali NIȚU   ..
Citeste mai mult...
A devenit o frumoasă tradiţie, ca în fiecare an, în preajma Sfintelor Sărbători ale Crăciunului, pompierii dâmboviţeni să fie “ajutoarele” lui Moş Crăciun, oferindu-le celor mici daruri. Astfel, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Basarab I” Dâmboviţa, împreună cu Asociaţia “Salvatorii Dâmboviţeni”, sunt alături de comunitate şi prin acţiuni umanitare, ocazie cu care doresc să aducă mângâiere şi alinare celor aflaţi în nevoie şi totodată să simtă bucuria de a oferi câte ceva din ..
Citeste mai mult...
Vineri, 21 decembrie, în pitoreasca localitate Bezdead, va avea loc un eveniment deosebit: Moș Crăciun va sosi cu alaiul lui de spiriduși, crăciunițe, reni și alte personaje de poveste. La invitația doamnei primar Teodora Anghelescu, legendarul bătrânel își va alege un Consiliu Local. Și aceasta, chiar în biroul doamnei primar. Astfel, copiii se vor deprinde cu treburile administrației publice locale. Apoi, va fi vizionat spectacolul "Povestea dragonului care a furat zăpada", în interpretarea co..
Citeste mai mult...
    În ziua de 19 decembrie a.c., președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a participat, la Muzeul de Istorie din Târgoviște, la evenimentul de lansare a cărții „Monumentele eroilor dâmbovițeni – memorii eterne ale neamului românesc”. Lucrarea reprezintă un demers al filialei județene Dâmbovița ”Mihai Viteazul” a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” de a omagia lupta și eforturile eroilor dâmbovițeni care au contribuit, cu viața, la scrierea..
Citeste mai mult...
La Muzeul de Istorie, din Municipiul Târgoviște, în prezența unui public numeros, a avut loc lansarea unui excepțional album,  intitulat  ”Monumentele eroilor dâmbovițeni - memorii eterne ale neamului românesc”.  https://youtu.be/ApnuUhiHlxo Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
Momente de sărbătoare! Bucuria din privirile copiilor este imensă. Noi ne bucurăm de ei, de ”bucuria” lor! Să ne trăiți mulți ani, să ne colindați, să ne ajutați să fim mereu aici, acolo, lângă voi! Bravo! https://youtu.be/IwUXkQxjddU Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, alături de viceprimarul Cătălin Rădulescu și de consilierul Cozmin Bozieru - a susținut o conferință de presă ce a avut ca temă principală, proiectele importante de pe agenda de lucru a administrației locale. https://youtu.be/Z68931lXfQE Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
Primarul Municipiului Târgoviște, jr. Daniel-Cristian STAN, având în vedere prevederile art. 39 alin. 1, 3, 5 și 6 din Legea Administrației Publice Locale nr. 215/2001 republicată, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul art. 68 din Legea Administrației Publice Locale nr. 215/2001 republicată, cu modificările și completările ulterioare, convoacă Consiliul Local Municipal Târgoviște, în ședință extraordinară, în ziua de 21 decembrie 2018, orele 15,00 - la Sala de Consiliu, având pe..
Citeste mai mult...
Numeroși elevi dâmbovițeni au sosit în ziua de 17 decembrie, la Consiliul Județean Dâmbovița, deschizând, astfel, evenimentul denumit „Alaiul Colindelor”, organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, și vicepreședintele Luciana Cristea, alături de secretarul județului, Ivan Vasile Ivanoff, deputatul Corneliu Ștefan, și de Florina Mureșan, subprefectul județului, au primit cu drag vizita micilor col..
Citeste mai mult...
La 15 decembrie 1983, câțiva pasionați de turism, majoritatea ghizi ai Agenției B.T.T. Dâmbovița, au înființat Clubul de Turism “Sfinx”. Sub acest nume, au fost efectuate câteva acțiuni în zona montană (repararea „Podului lui Baltag”, Revelion) sau în cadrul unor concursuri culturale (Liră Carpatină – Curtea de Argeș). În luna ianuarie 1984 clubul a primit numele (din partea C.J. al U.T.C.) de “Chindia”, nume considerat ca fiind mai reprezentativ pentru județul nostru. După o activitate susți..
Citeste mai mult...
În Orășelul Copiilor din Piața Tricolorului, la Casa lui Moș Crăciun, toți copiii cuminți au primit cadouri de la darnicul Moș Crăciun. https://youtu.be/mxwlPnTJERg Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
În ”Orășelul Copiilor”, Moș Crăciun a fost primit de primarul Daniel Cristian Stan. https://youtu.be/Ebeyjf_lhfc Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
Într-o atmosferă de sărbătoare a sosit Moș Crăciun. Felicitări organizatorilor - Teatrul Tony Bulandra Târgoviște, Consiliul Local Municipal Târgoviște, Primăria Municipiului Târgoviște. https://youtu.be/ZK2jo3vjbms Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
La Muzeul de Istorie, din Municipiul Târgoviște, profesorul Honorius Moțoc, în prezența unui număr impresionat de participanți, a lansat cartea ”Partidul Național Liberal și liberalismul în istoria României (1875 – 1947)”. Felicitări, Domnule Profesor! https://youtu.be/M0gGqDq_fJs Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
Astăzi, 14 decembrie, Moș Crăciun sosește în oraș. Alaiul lui va străbate Târgoviștea de la Teatrul „Tony Bulandra” până în Piața Tricolorului. Ora plecării - 17:15. Ora sosirii - 18:00. Moșul este foarte bine organizat, altfel nu ar putea să împartă un număr impresionant de cadouri în doar trei zile: 14 decembrie (începând cu ora 18:00), 15 și 16 decembrie (începând cu ora 17:30). Înarmați-vă cu poezioare, dar și cu răbdare... Moș Crăciun are un dar pentru fiecare! Întreg evenimentul „Vine-Vin..
Citeste mai mult...
La data de 12 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni au organizat o acțiune pentru depistarea și sancționarea ilegalităților din domeniul silvic și a abaterilor comise de participanții la traficul rutier. În cadrul activităților din teren, polițiștii au controlat 41 de vehicule și au legitimat 43 de persoane. Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale și au confiscat 300 de coronițe din cetină, în valoare de 1.500 de lei, trans..
Citeste mai mult...
Moș Crăciun nu obosește deloc. Convins de Teatrul Tony Bulandra, Moșul, ajutat de spiridușii săi neastâmpărați, vine și anul acesta să împartă daruri și bucurie copiiilor din Târgoviște. În data de 14 decembrie 2018, de la ora 17:15, Moș Crăciun va porni Parada de Sărbători pe traseul Teatrul Tony Bulandra – Bulevardul Regele Carol I – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Bulevardul Libertății – Piața Tricolorului. În Orășelul Copiilor din Piața Tricolorului se află Casa lui Mo..
Citeste mai mult...
În data de 12.12. 2018, în Sala Florentină a Primăriei Târgoviște, primarul municipiului a susținut o conferință de presă. Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
Spectacolul „Carmen”, după Prosper Mérimée, în regia lui Suren Shahverdyan se joacă duminică, 9 decembrie 2018, de la ora 19:00, în Sala Mare. Toate încasările vor fi donate Secţiei de Îngrijiri Paliative a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte     În al treilea an consecutiv, sub motto-ul „Viața e ca un zbor de fluture”, Teatrul Tony Bulandra își păstrează bunul obicei de a organiza, în preajma sărbătorilor de iarnă, un spectacol caritabil în scop..
Citeste mai mult...
În Sala Florentină, primarul municipiului, alături de cei doi viceprimari, a susținut o conferință de presă. https://youtu.be/WLR8L7z5dQA Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
Seara continuă de la ora 20:00, cu filmului inspirațional „Coborâm la prima”, în regia lui Tedy Necula. El este primul regizor cu dizabilități din România. Povestea lui de viață inspiră audiențe largi în cadrul speech-urilor inspiraționale pe care le ține sau prin filmele sale. „Coborâm la prima este o poveste inspirațională pe care o trăim în fiecare zi. Suntem în metrou așa cum suntem și în lume, unii lângă alții. Nu este un film despre Colectiv, dar viața nu poate nega evenimentul. Sunt poveș..
Citeste mai mult...
Ziua de 2 decembrie nu este mai prejos. La Teatrul Tony Bulandra, Sala Mare, vor avea loc trei proiecții de film. Primul, de la ora 16:00, va fi filmul documentar „Marea Unire, România la 100 de ani”, o producție Agerpres. Materialul punctează, pe lângă ziua de 1 Decembrie 1918, şi actele premergătoare Marii Uniri. De asemenea, arată cum a fost împărţită România Mare şi care a fost impactul economic, cultural, dar şi în viaţa de zi cu zi a românilor de peste hotare. Un eveniment cu însemnătat..
Citeste mai mult...
În Piața Tricolorului, pe data de 1 decembrie, de la 16:00, are loc spectacolul-evocare „Ferdinand și Regina Maria”, cât și spectacole muzicale surpriză dedicate Centenarului Marii Uniri. Momentul pregătit va fi unul înălțător care va avea în distribuție actori ai Teatrului Tony Bulandra: Ioana Farcaș, Liviu Cheloiu, Mircea Silaghi, Radu Câmpean. La ora 18:00, Domnul Primar jr. Daniel Cristian Stan va aprinde luminile bradului de Crăciun din acest an, făcând astfel deschiderea Orășelului lui Moș..
Citeste mai mult...
Program artistic – locație: Piața Tricolorului   Nr. crt. Data Spectacol Ora 1 01.12.2018 a) Spectacol istoric dedicat Centenarului – Ferdinand și Regina Maria susținut de Teatrul Tony Bulandra b) Moment Coral c) Spectacol de muzică folk susținut de Adrian Beznă c) Aprinderea bradului de Crăciun d) Concert d..
Citeste mai mult...
La Moreni, activitățile dedicate Centenarului Marii Uniri vor continua pe 1 Decembrie 2018 cu manifestările prilejuite de Ziua Națională a României, care vor debuta la ora 11.00, în Parcul Central, cu ceremonia oficială.Pentru prima dată la Moreni, în cadrul unui spectacol fol cloric extraordinar, va fi prezentă o delegaţie din Republica Moldova: Ansamblul folcloric ,,Ţărăncuţa”Bardar, Ialoveni. De asemenea, municipalitatea morenară celebrează 100 de ani de la Marea Unire cu 2018 de steaguri, st..
Citeste mai mult...
Sambata, 11 Noiembrie 2018, la Sala Polivalenta a COSR Izvorani, s-a desfasurat competitia “CAMPIONATUL NATIONAL DE KARATE SHITO RYU TRADITIONAL”. Au participat 282 de sportivi de la 18 structuri sportive din cadrul Comisiei Nationale de Karate Shito Ryu. Asociatia “Munteanu SPORT CLUB” a participat cu 20 de sportivi la individual si 6 echipe, sportivi care se antreneaza in localitatile Targoviste, Buzau, Gaesti si Costesti Vale. Asociatia “Munteanu SPORT CLUB” a obtinut 34 de medalii: ..
Citeste mai mult...
În cadrul unei conferințe de presă, susținută de primarul municipiului Târgoviște, au fost prezentate câteva dintre acțiunile prilejuite de acest eveniment. https://youtu.be/3GZEliK43KE Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
Marţi, 27 noiembrie 2018, ora 17.00, Biblioteca Judeţeană „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa organizează Programul: „Litere pe portativ. Audiții muzicale” - recital de pian sub îndrumarea prof. Olivia Manuela Stănescu. Evenimentul va avea loc la sediul bibliotecii (Str. Stelea, nr. 2), Sala de conferinţe (parter).   ..
Citeste mai mult...
Jandarmii dâmboviţeni vor asigura marți, 27 noiembrie a.c., începând cu ora 18.00, la Sala Sporturilor din municipiul Târgoviște măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul desfăşurării partidei internaționale de volei feminin dintre CSM Târgoviște – Galatasaray Istanbul, în cadrul șaisprezecimilor CEV Cup. Jandarmii vor fi prezenţi în zona imediată şi apropiată locului de desfăşurare a partidei pentru prevenirea şi combaterea faptelor ce pot conduce la tulburarea ordinii publice înaint..
Citeste mai mult...
Pentru a celebra 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918, respectiv desăvârșirea statului național român, realizată prin unirea provinciilor românești cu România, Şcoala Gimnazială CORESI din Târgovişte va desfăşura o serie de manifestări educative, în perioada 26-28 noiembrie 2018:   Serbarea școlară ”ROMÂNIA -100”, eveniment organizat de instituția noastră, convinși fiind că dezvoltând elevilor noștri sentimentul de apreciere și respect față de isto..
Citeste mai mult...
Cel mai important eveniment al sportului dâmbovițean din 2018 este programat marți, 27 noiembrie, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Târgoviște. Echipa de volei feminin a Clubului Sportiv Municipal înfruntă Galatasaray Istanbul, în Cupa CEV. Iubitorii sportului din Târgoviște sunt invitați în tribunele Sălii Polivalente pentru a urmări pe viu una dintre cele mai așteptate evenimente ale sfârșitului de an, accesul fiind GRATUIT. Returul confruntării dintre CS Municipal Târgoviște și G..
Citeste mai mult...
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, alături de vicepreședintele Luciana Cristea, a participat astăzi, 22 noiembrie a.c., la deschiderea manifestărilor ce marchează Zilele Bibliotecii Județene ”I.H. Rădulescu” din Târgoviște. Evenimentul a avut loc La Biblioteca Județeană I.H. Rădulescu, gazdă fiind Agnes Erich, directorul instituției. La manifestări au mai participat: deputatul Oana Vladucă, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean, Cristina Stroe..
Citeste mai mult...
În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, la Cimitirul Evreiesc din Târgoviște a avut loc, astăzi, 22 noiembrie a.c., un ceremonial militar-religios, la mormântul evreului erou, Herman Kornhauser. La eveniment a participat, din partea Consiliului Județean Dâmbovița, secretarul județului, Ivan Vasile Ivanoff, care a transmis mesajul președintelui Daniel Comănescu: „Sunt onorat să particip astăzi la acest ceremonial, organizat de Asociația de Prietenie și Colaborare Culturală cu Is..
Citeste mai mult...
„Teatrul Tony Bulandra organizează pentru cel de-al treilea an consecutiv Black Friday Theater Event   Vino cu codul BLKFRI la Agenția de bilete a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, începând cu data de 19.11.2018, și beneficiezi pe loc de o reducere explozivă la prețul biletului de intrare pentru spectacolul CARMEN, de vineri 23.11.2018. ” ..
Citeste mai mult...
În 22 noiembrie a avut loc marșul de protest împotriva violenței domestice. Felicitări organizatorilor! https://youtu.be/QRXoF-mEvNM Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
Miercuri, 14 noiembrie 2018, orele 11.00, la sediul Bibliotecii Judeţene Dâmboviţa se desfăşoară concursul „Unirea, naţiunea a făcut-o!”. Participă elevi de la Colegiul Economic „Ion Ghica, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Şcoala Gimnazială „Prof. Paul Bănică”, Şcoala Gimnazială „Radu cel Mare” din Târgovişte şi Şcoala Gimnazială Raciu.   ..
Citeste mai mult...
COMUNICAT DE PRESĂ   Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, începând cu ora 16.30, Sala Sporturilor din Târgoviște va fi gazda unui nou cuplaj de gală. Primele vor intra în arenă componentele echipei de baschet feminin, CS Municipal Târgoviște, care vor primi vizita campioanei ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, într-un joc contând pentru Liga Națională Feminină de Baschet. Partida este programată să înceapă la ora 16.30. De la ora 19.00, echipa de volei a clubului va susține un nou examen în faț..
Citeste mai mult...
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, și vicepreședintele Alin Manole, au participat astăzi, 2 noiembrie a.c, la primăria municipiului Târgoviște, la premierea juniorilor de la Chindia Târgoviște care au câștigat trofeul turneului ”Cupa Centenarului Marii Uniri”. Evenimentul sportiv anterior amintit, organizat de Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală de Sport, în perioada 29 octombrie 2018 – 1 noiembrie 2018, se află la prima ediție și reprezintă u..
Citeste mai mult...
În ziua de 2 noiembrie 2018, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a participat la deschiderea celei de-a L-a ediții a Festivalului-Concurs Național de Literatură „Moștenirea Văcăreștilor”, desfășurată la Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” Dâmbovița. Festivalul-concurs este organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, cu sprijinul Societății Scriitorilor Târgovișteni, Bibliotecii Județene „I. H. Rădulescu”, Complexului Naț..
Citeste mai mult...
Excelența Sa Roberto Cesar Hamilton Magana a susținut o conferință de presă la Primăria Municipiului Târgoviște, alături de primarul Municipiului, Daniel Cristian Stan. https://youtu.be/dpjTyJ1kQ7s Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
Astăzi, 31 octombrie 2018, echipa artistică și tehnică a spectacolului „Salonul nr. 6”, după A.P. Cehov, în regia lui Dumitru Acriș (care călătorește alături de ei), a plecat înspre Coreea de Sud, unde va susține cinci reprezentații în două importante festivaluri de teatru: a 9-a ediție DipFe (Daejeon International Play Festival) și a 3-a ediție a ST-BOMB (Seoul Theater Bomb – Festival Internațional de Teatru Experimental). Pe data de 6 noiembrie li se va alătura și managerul Teatrului Tony ..
Citeste mai mult...
O patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, care acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, a depistat astăzi, 31 octombrie a.c., în parcarea unui supermarket din muncipiul Târgoviște, o persoană care aborda trecătorii pentru a le oferi spre vânzare produse la preţuri modice. În urma verificărilor efectuate asupra tânărului în vârstă de 29 de ani au fost găsite mai multe parfumuri cu numele unor mărci consacrate. Marfa a fost ridicată, pe bază d..
Citeste mai mult...
Depunerea jurământului militar de credinţă, la început de carieră, a fost principalul subiect al unei festivităţi ce a avut loc astăzi, 29 octombrie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa. Un nou ofițer s-a alăturat astfel colectivului, urmând să își desfășoare activitatea în domeniul logistic. Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului Naţional al României, după care inspectorul șef, colonel Matei Viorel a prezentat personalului semnificația acestui moment solemn. ..
Citeste mai mult...
Marţi, 30 octombrie 2018, orele 11.30, la sediul Bibliotecii Judeţene „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa, adolescenţii sunt aşteptaţi la o nouă întâlnire în cadrul clubului „Oameni mici, probleme mari!”, cu tema „Cunoaşterea şi încrederea de sine”. Activitatea face parte din Programul „Şcoala altfel”. Invitat: Oana Arion. ..
Citeste mai mult...
"Surprizele se țin lanț în noua stagiune, la Teatrul Tony Bulandra. Pentru prima dată în istoria teatrului târgoviștean, sărbătorim împreună cu voi Halloween-ul. Vino, începând de astăzi, 25 octombrie și până duminică inclusiv, la Agenția de Bilete a Teatrului Tony Bulandra, transmite verbal codul: „HALLOWEEN” și vei beneficia pe loc de oferta noastră pentru spectacolul ”Salonul numărul 6”, organizat de Halloween – Un bilet achiziționat, unul gratuit! – tocmai pentru a-l putea oferi cadou perso..
Citeste mai mult...
La sfârșitul acestei săptămâni, iubitorii sportului din județul Dâmbovița sunt așteptați la cel mai spectaculos cuplaj al anului 2018. Sala Sporturilor din Târgoviște va fi gazda unor meciuri de colecție pe care nimeni nu trebuie să-l rateze. De la ora 16.30, echipa de baschet feminin a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște primește vizita vicecampioanei României în exercițiu, CSM Satu Mare. Partida este prima pe care jucătoarele pregătite de Cătălin Tănase și Valerian Ioan o vor susține în ..
Citeste mai mult...
Festivalul Național de Interpretare și Creație a Romanței CRIZANTEMA DE AUR, ediția a 51-a, 2018, a avut ca temă - ROMANȚA NE UNEȘTE. Felicitări organizatorilor! https://youtu.be/8A-awOpIKb8 Vali NIȚU ..
Citeste mai mult...
În data de 17 octombrie 2018, ora 18.00, la sediul Bibliotecii Judeţene „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa s-a desfășurat lansarea volumului: „Pascal. Doctrina figurilor imaginației”, autori: Jean-Pierre Cléro, Gérard Bras. Prezintă: Prof. univ. dr. Jean-Pierre Cléro Lect.univ. dr. Pompiliu Alexandru Manifestarea este organizată de: Centrul de Cercetări în Științe Politice și Comunicare al Universității Valahia din Târgoviște, Editura LUMEN Iași şi Biblioteca Judeţeană „I...
Citeste mai mult...
Începând cu anul școlar 2017-2018 se premiază absolvenții care obțin media 10 la examenul de evaluare națională și bacalaureat. De asemenea, se premiază și elevii olimpici, participanți la olimpiade, concursuri școlare, competiții sportive - faza națională. De remarcat faptul că se premiază și profesorii îndrumători.   În acest sens sumele alocale sunt:   Absolvenți bacalaureat cu media 10 – 2.000 lei/elev Absolvenți evaluare națională cu media 10 – 2.000 l..
Citeste mai mult...
Reabilitarea unor spații publice din urbea noastră. Asfaltări și parcări moderne, pe str. Crăițelor, zona Calea București. https://youtu.be/zaVN8o8cUBA   Vali NIȚU   ..
Citeste mai mult...
Acest volum de versuri a apărut la începutul anului 2018. Poeme din suflet, trăite alături de viață.   https://youtu.be/OYmEgYY3too..
Citeste mai mult...
Tiberiu Mursa – românul din Roma   Valoarea nu are granițe, nu are decât OMUL și harul de la Dumnezeu. Tiberiu Mursa s-a născut în orașul Luduș – Mureș, în anul 1969. Începând din clasa a VI-a s-a transferat la Liceul de Artă din Tg. Mureș unde și-a continuat studiile până în anii de liceu. Nemaivând posibiltăți de a-și plăti școala a decis să se întoarcă în orașul natal, Luduș, pentru a-și termina studiile. Du..
Citeste mai mult...
              Deplângeam, într-unul din editorialele recente, ceea ce nu poate fi calificat decât o depopulare a ţării noastre. Circa 4.000.000 de români au fost forţaţi să plece „afară”, în căutarea unei vieţi la standardele celorlalţi cetăţeni din UE; peste 35 la sută aparţin vârstei şi populaţiei active. Teoretic, nu s-ar putea vorbi despre un exod al creierelor din România, dat..
Citeste mai mult...
 Duminică, 1 aprilie, ora 19:00 la Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra are loc „Dumnezeu iubește”, un spectacol despre condiția femeii și despre rolul și rostul ei de mamă. Patru femei însărcinate sunt internate într-o rezervă a unui spital, asteptând să nască. Patru destine care se intersectează într-un punct din timp și din spațiu, urmând ca mai apoi să-și reia traiectoriile separat, fiecare mai bogată cu o viață; toate, în afară de una. Șase actori construiesc o poveste în care spe..
Citeste mai mult...
Un invitat, drag nouă, scriitorilor târgovișteni, Daniel Cristea Enache, cel care mi-a prefațat volumul de poeme: Numele tău - floare de iris. ””  „Poeții pentru care Nichita Stănescu reprezintă un model liric central, dacă nu unic, inițiază și întrețin un ceremonial sentimental specific. Aerul acestei poezii este inconfundabil, deși experiențele particulare diferă. Bărbatul este un cavaler îndrăgostit de o femeie cu care va traversa nu doar zilele..
Citeste mai mult...
„Cuvintele sunt vocea inimii” - Confucius iubirea din necuprins în cartea de onoare a timpului cu drepturi de autor eu sunt tu şi-mi eşti un eu dar de la Dumnezeu cuvânt ortografia dragostei trăită în necuprins nu șoptită într-un cuprins din viață. culoarea dintre culori dinspre albastru spre verbul scorpionului dorința buzelor roșii acum știu este frumosul ce putea să mi se-ntâmple sensul meu în seva timpului semnul dinspre ceruri vocea cuvântului destin. secunda..
Citeste mai mult...
La începutul primăverii lui 2017, Clubul Montan Român din Piatra Neamț, club coordonat de celebrul alpinist Constantin (Ticu) Lăcătușu, având sprijinul societății Heidelberg Cement a amenajat în zona Rezervației Cheile Șugăului – Munticelu mai multe trasee de escaladă tip „via ferrata” (asigurare cu cabluri și mici trepte metalice), trasee de diverse lungimi și grade de dificultate.          Antrenându-se pe..
Citeste mai mult...
Lansarea volumului „Camino, drumul spre lumină. Jurnalul unui medic anestezist” de Ecaterina Botoncea are loc vineri, 20 aprilie 2018, începând cu ora 17:00, în foaierul Teatrului Tony Bulandra.   Un drum fabulos, un exercițiu de răbdare, o minunată călătorie a sufletului... așa definește doamna doctor Ecaterina Petrescu Botoncea pelerinajul Camino de Santiago cunoscut ca Drumul lui Iacob, care te poartă până la mormântul apostolului ..
Citeste mai mult...
În cadrul Lunii Mondiale a Astronomiei (Global Astronomy Month) 2018, cu ocazia Zilei Internaționale a Astronomiei, Societatea Astronomică Română de Meteori organizează Sărbătoarea Mondială a Stelelor (Global Star Party), un eveniment destinat publicului care face parte din programul global al Lunii Mondiale a Astronomiei. Evenimentul va avea loc în Piața Tricolorului din Târgoviște (Platoul Prefecturii) începând cu ora 17:00 și va dura până la ora 23:00..
Citeste mai mult...
              Primăria Municipiului Târgoviște alături de Teatrul Tony Bulandra, în parteneriat cu Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, organizează în data de 9 mai 2018 evenimentul Primăvara Clasică Europeană, ajuns la cea de-a V-a ediție.             Ediția de anul acesta stă sub semnul Centenarului Marii Uniri și se va deschide cu intonarea Imnului Naț..
Citeste mai mult...
Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște a jucat miercuri, 25 aprilie 2018, de la ora 20:00, în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare, ediția a XI-a, în fața unui număr de aproximativ 400 de oameni, spectacolul „Othello”, după William Shakespeare, în regia lui Suren Shahverdyan, artist de origine armeană care a lucrat pe scena și cu actorii teatrului târgoviștean. Considerăm prezența în Festivalul Internațional Shakespeare Craiov..
Citeste mai mult...
https://youtu.be/c6rqiO4fZWY   Vali NIȚU..
Citeste mai mult...
Astăzi, 03 mai a.c., poliţiştii structurii de analiză şi prevenire a criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au organizat o vizită la Penitenciarul Mărgineni pentru 15 studenţi din cadrul Universităţii Valahia – Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative. Activitatea a fost desfășurată în cadrul Proiectului „Dincolo de aparenţe”,  derulat în parteneriat cu Penitenciarul Găeşti, Penitenciarul Mărgineni, Penitenciarul de ..
Citeste mai mult...