În cartierul Matei Voievod din Municipiul Târgoviște

În cartierul Matei Voievod din Municipiul Târgoviște

Daniel-Cristian STAN, primarul Municipiului Târgoviște, împreună cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și cu reprezentanții SC SUPERCOM SA, au început distribuția pubelelor și a sacilor în cartierul Matei Voievod, în cadrul noului contract de colectare separată a deșeurilor, acțiune care se va desfășura, la nivelul întregului oraș, pe parcursul a 2 săptămâni.

Edilul urbei a declarat: „În zonele de case, fiecare gospodărie va primi o pubelă de 120 l pentru deșeurile menajere și, lunar, 2 saci albaștri pentru hârtie și carton și 2 saci galbeni pentru plastic și metal. Colectarea sacilor cu deșeuri reciclabile se va face bilunar, în săptămânile 2 și 4 din lună, în ziua imediat următoare ridicării pubelelor negre, care conțin fracția umedă. În zona de blocuri, punctele de precolectare, vor fi dotate cu recipienți împărțiți pe culori:

🟨galben pentru plastic și metal;

🟦albastru pentru deșeurile de hârtie;

♻️sticla se va precolecta în recipienți de tip clopot;

⬛în euro containerele negre se vor depozita deșeurile menajere, fracția umedă, care ajunge la „groapa de gunoi” și care, în timp, trebuie să se diminueze în raport cu deșeurile reciclabile. Aici vin din nou cu rugămintea către fiecare dintre dumneavoastră: haideți să arătăm că putem să respectăm acest set simplu de reguli, haideți să devenim un exemplu din acest punct de vedere și să asigurăm un viitor verde și curat copiilor noștri”, a conchis edilul urbei noastre.

Vali NIȚU

Share this content:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.