Enigmele poetului rebel

Enigmele poetului rebel

Pe coperta acestui volum de eseuri, prof. Mihai Stan, preciza: De la „Trăgând înapoi o noapte” (2008) la „Enigmele poetului rebel” (2021), Vali Nițu, o voce originală în lirica actuală, a străbătut un traseu presărat cu peste 20 de volume în care a ocolit programatic capcanele experimentelor douămiiste (minimalism, biografism…) ce au artificializat lirica actuală. Pentru Vali Nițu, poezia continuă să fie sinonimă cu metafora. De data aceasta – ziarist cu vastă experiență – recurge la poemul în proză, apt prin calitatea limbajului poetic și sonoritatea interioară să multiplice imaginea simbol a iubitei eterne prinse într-un poem împletit cu metafore. Cititoarele lui Vali Nițu vor fi fascinate de poezia care este și o meditație a „poetului rebel” despre sensurile vieții.

P.S. Volumul de eseuri poate fi cumpărat de la Librăria Flagelistic din Târgoviște sau îl puteți comanda la e-mail valimpact@yahoo.com

 328 Vizualizari totale,  2 Vizualizari astazi

Print Friendly, PDF & Email
Social Share

2 COMENTARII

comments user
Livia Iacob

O carte excepționalã, în care poetul ridicã femeia iubitã pe podiumul excelenței, într-o manierã personală, inconfundabilã.

comments user
VALI NITU

Vă mulțumesc pentru aprecieri…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *