Colectare separată a deșeurilor

Colectare separată a deșeurilor

În cadrul unei conferințe de presă, susținută în cartierul Priseaca din Municipiul Târgoviște, primarul urbei, Daniel-Cristian STAN, împreună cu reprezentanții SC SUPERCOM SA, au continuat distribuirea pubelelor și a sacilor în cadrul noului contract de colectare separată a deșeurilor, acțiune care se va desfășura, la nivelul întregului oraș.

Edilul urbei a declarat: „În zonele de case, fiecare gospodărie va primi o pubelă de 120 litri pentru deșeurile menajere și, lunar, 2 saci albaștri pentru hârtie și carton și 2 saci galbeni pentru plastic și metal. Colectarea sacilor cu deșeuri reciclabile se va face bilunar, în săptămânile 2 și 4 din lună, în ziua imediat următoare ridicării pubelelor negre, care conțin fracția umedă. În zona de blocuri, punctele de precolectare, vor fi dotate cu recipienți împărțiți pe tipuri de deșeuri:

– plastic și metal;

– hârtie și carton;

– sticla se va precolecta în recipienți de tip clopot;

– în euro containerele negre se vor depozita deșeurile menajere reziduale, fracția umedă, care ajunge la „groapa de gunoi” și care, în timp, trebuie să se diminueze în raport cu deșeurile reciclabile”, a concluzionat primarul orașului nostru.

Vali NIȚU

Share this content:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.